Det är för varmt, jag är inte byggd för >30°C så enkelt är det. Svettas som en tok och frekventa dopp är enda sättet att hålla humöret i shack. Efter en mkt kort synk beslutar vi att köra något lättare än gårdagens underbara pasta, det blir skaldjur & bubbel.

Hittar en gammal kompis i hyllan som inte finns i Sverige, Ruinart Brut, en underbar skumpa för ca €25. Det blir ostron till fördrinken och terroristerna måste lära sig äta skaldjur -> räkor till huvudrätt.

Det är så jvla varmt att man kan knappt tänka, jag glömmer köpa citron så det blir ostron naturell, hard core men med en bra skumpa borde det vara match making in heaven.

…violá!

Ostron

Ostronen är lika färska som en av förmiddagens kallsupar, vi sippar försiktigt på första glaset Ruinart, en nano sekunds tystnad medans vi bägge tänker…Är den lika bra som Roederer? Svaret är, förbuffande nog, den är bättre…den är €12 billigare men nog fan levererar den…ingen elak citronsyra som fck:ar upp ostronen (som är salta nog) utan en cool fruktig sprudlande skumpa man bara vill dricka mer av…

Nu blev det fart på ostron kniven, mer champagne kräver fler ostron, fler ostron kräver mer champagne och så är den positiva spiralen igång. Åtta ostron och en halv pava Ruinart Brut senare sitter vi vid bordet och äter middag, kaoset kring räkskalning och retoriken kring varför man måste smaka på en räka hindrade mig från att ta en bild av huvudrätten men vem bryr sig om räkorna när man dricker en helt ljuvlig skumpa! Jag brukar predika om R de Ruinart’s årgångare men nu kommer jag sätta upp plakat för att få in deras icke årgångare i det ordinarie sortimentet, /win!

Helt i klass med André Cloue & Pierre Peters, (4.55)

Ruinart