Bor man 100m från havet är det inte konstigt att matlagningen domineras av skaldjur, dock hindrar värmen en från att göra något för komplicerad så ikväll blir det italienskt, pasta alle vongole. En av mina absoluta favoriter, jag och damen lärde oss älska rätten på “La Botta” i Taormina och enda sen dess har vi försökt återskapa denna underbara rätt. Receptet är ganska enkelt; Sätt på pasta vattnet, skolla, skala och grov hacka tomater, fräs chilli, vitlök & en hackad gul lök, häll på tomaterna och låt dem sjuda till en god tomatgrund (hittar man inga chilli frukter ta cayenne peppar). Koka snäckorna i vitt vin, vitlök och ett par chillis tills de öppnat sig (släng de som inte öppnat sig). Häll bort koket från snäckorna och ta bort vitlöken, chillin & eventuella andra rester från snäckkoket. Blanda pastan och tomatgrunden, häll över snäckorna & klipp lite persilja över alltihopa, så jvla gott!

Till detta körde vi en av semesterns favoriter, Ruinart!

Ruinart