Jeanmaire & Zenato Ripassa 2007
Hittade ett par gamla anteckningar från semestern, lika bra att köra ut dem då de väcker till liv ett par mycket trevliga minnen. Till förätten konsumerades en pava Jeanmaire (nr 7430), doftar äpplen och efter att bubblet lagt sig anar man toner av herrgårdscider. Mycket trevlig bekantskap och helt klart värd pengarna.
Till huvudrätten serverades ett gammal klassiker, Zenato Ripassa 2007 (nr 12324). Ripassan är en normalt sett en mycket trevlig bekantskap men första dofterna ur denna pava påminner mig om en däckverkstad med kraftig närvaro av oxid och alkohol. Har någon spetsat den med bromsvätska?
Färgen är brottartung och första klunken har mycket oxid (blodsmak tbh), körsbär, ek och lite smörjmedel. Hela bilverkstadskonceptet är inte OK varav denna pava tvingas ner i en tysk helvetesmaskin som enligt ägaren kan tämja alla viner.
Efter att pavan fått leka i den tyska skapelsen är de industriella tonerna helt borttrollad, kvar är ett kraftigt vin med en bra kropp och stark närvaro av körsbär och ek.