Sista dagen och vi har haft en helt underbar vistelse, man börjar komma in i semester mode, kropp & själ börjar varva ner ordentligt och mobil disciplinen blir bara sämre och sämre. Efter en långkörare på stranden är vi helt slut, terroristerna får välja middag och det blir en favorite i repris, de italienska köttbullarna, denna gång med fjärillspasta (mkt bestämda åsikter gällande pasta sorten). Jag har hinkat tillräckligt med lokala förmågor så jag siktade på en Saint-Émilion, denna gång är det Chateau Yon~Figeac 2005 (ca €15) som står på tur.

Jag vet att man ska orda massor om doften men helt ärligt kan jag bara säga att detta vin luktar underbart gott och mycket alkohol.

Yon

Som sig bör med denna typ av vin har det en djup härlig färg och detta är en mycket trevlig smakupplevelse, allt det bra med klassiska fransyskor som lämnar en lång fin eftersmak med ett litet sting som påvisar att detta är vin och inte blandsaft.

Yon

Grabbarna hugger in i de magnifka köttbullarna som består av 2-3 olika sorters kött vilket gör dem helt underbart saftiga och goda, middagsdiskussionen kretsar kring fjärillar och kvällens aktiviteter efter det obligatoriska pit-stoppet i glassbaren.

pasta

Jag försöker hitta några liknelser till vad detta vin smakar men det ter sig bara patetiskt, det smakar klassiskt frankrike och jvligt gott, det bränner nästan i käften utan att för den skull ge en magsår, det finns spår av mineraler och smaken ligger kvar precis lagom länge. Sen kan man säkert orera om toner av läder och pungsvett från en brunstig hingst men de överlåter jag till proffsen.

Chateau Yon~Figeac 2005 (Saint-Émilion) (45)

yon_figaec