Värmen kramar dig, öppnar dina porer precis lagom för att skapa ett klibbigt hölje, en minimal uppförsbacke och kroppen tappar kontrollen, skjortan blir dränkt, du förvandlas till “the fat white guy who sweats too much”. Tanken på mat i denna värme ter sig främmande, tanken på rödvin skrämmande. Men rött ska det bli, Pyrenéerna kräver ett lokalt vin ikväll, de vädjar, lockar, trånar efter att du ska släcka törsten i deras modersmjölk.

Chateau De Caledron, 2006 (Côtes du Roussillon Villages)

Korken är torr, bådar inte gott…men väl ute i det fria, instängd i ett klassiskt bistro glas, lurar den sydfranska vampyren…ogenomträngligt för ögat och lockande, förförande likt en bäcksvart skogstjärn. En lätt rotation av glaset och fransyskan lämnar en distinkt spår som sakta masar sig ner längs glaset, utan tillstymmelse av brådska.

Chateau de Caladron 2006, i glas De soldränkta druvorna har skapat en riktig smakbomb, rik på smak och värme, klassiskt franskt när det är bra och som en sann fransyska biter hon av vasst innan smaken lämnar gomen.

Det finns bättre vin i området men detta är en mkt bra start (3.55)