En ljuvlig region, rhône-dalen och söder därom. Ännu en bekräftelse på att denna del av världen, i mitt tycke, är en av de allra bästa. Även när det gäller vin.

Château Mont-Redon 2009 (5461 på systemet).

En lättare lillebrorsa till de brutalingar som nämnts i tidgare inslag i detta forum.

Doftar, som alltid från trakten, solvarmt och generöst av plommon och körsbär men lite återhållet. Inte riktigt samma K.O. som man kan uppleva av mognare och kraftigare syskon från den solbrända kullen norr om Avignon.

Smaken klassisk Côtes du Rhône, men liksom doften en smula nedtonad. En diskret hallonton bäddar in sig i den i övrigt - återigen med tanke på regionen - typiskt soliga körsbärssmaken. Hade man, gud förbjude, ägnat sig åt att äta kyckling hade detta vin kunnat passa utmärkt. Åtminstone mot den kraftigare skalan av fjäderfärätter. Möjligen även till kanin.