Inte ett moln på himmeln, 8h på fjället och två ripor fällda, kan inte komma på någon hobby som ens kommer i närheten av denna. Humöret är på topp, ekorrhjulets strypkoppel dvs mobilen har nu varit avstängd i över 48h (nytt rekord) och ikväll ska det lagas ripa! Vi börjar med en bastu, folköl och ett par stadiga Yamazaki 12y så att smaklökarna är helt jvla bedövade när vi väl ger oss ikast med vinet.

Kvällens fransyska kommer från Pessac-Léognan och ska vara mkt bra, Château Les Carmes Haut Brion 2007 (nr 96865) och till denna ska vi äta ripor med trattkantareller och gräddsås.

Förväntningarna överträffas, detta är ett mycket trevlig vin även om det inte doftar så mkt (säkert Yamazakin som spökar). Smaken är komplex, tranbär, rökigt, närvaro av sågspån, rotvälta av gran…svårt att definiera men träet finns där, bokhandlaren hittar toner av vanilj. Vinet är lättare än vad vi trodde men det är mycket gott!

Ripbrösten var underbara och vi har redan bokat in samma helg nästa år.