Angiolino
Medans Klas njuter av de läckra Gewurztraminer ägnade jag förra helgen åt den mörkare sidan av tysk vinproduktion. Bekanta från Bremen är på besök och mannen i familjen har gett sig fan på att hämnas på Systembolaget genom att släpa med sig en mindre insjö av olika röda tyska viner från hans lokala kram, Bremen Ratskeller. Jag hann testa två innan jag var tvungen att dra tillbaka till ekorrhjulet i stan, Angiolino och deras Merlot.
Jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig för att varken vara dryg eller otacksam då någon transporterat dem 120mil bara för att visa att Tyskland kan producera rött. Men jag tror det finns en orsak till varför det inte finns ett stort utbud tyska rödvin på systemet och mina smaklöker håller med mig i denna tes, tyskarna är helt enkelt inte speciellt bra på att få till slutklämmen i deras rödvin. Det känns som om de är tillverkade av maskin sektionen på KTH, de har alla de tekniska kvaliteterna i form av kropp och färg men doften är pover och de smakar mest BOB blandsaft.
Inser självklart att jag inte kan såga ett helt lands rödvinsproduktion efter att ha testat två tre sorter men det kommer nog dröjja innan jag självmant köper ett tyskt rödvin.